FAQ

Algemeen
 • 1. Wat is crowdfunding precies?

  Crowdfunding is het financieren (fund) van een project of onderneming door een groep individuele investeerders (crowd). In het geval van The Dutch Deal kan een onderneming eenvoudig een project op het platform plaatsen en daarmee investeerders werven. 

 • 2. Wat is The Dutch Deal?

  The Dutch Deal is een peer-to-peer crowdfunding organisatie, bestuurd vanuit Strijp-S, het ondernemershart van Eindhoven. Het online crowdfunding platform dat The Dutch Deal aanbiedt is een podium waarop ondernemers hun project kunnen presenteren. Investeerders kunnen dan op een eenvoudige manier kennismaken met een project en het naar eigen wens financieren. Zo werken ondernemer en investeerder samen om succes te behalen.

 • 3. Kan ik ondernemer en investeerder tegelijk zijn?

  Nee, ter voorkoming van witwassen, is dat niet mogelijk. 

 • 4. Welke soorten crowdfunding biedt The Dutch Deal aan?

  Bij The Dutch Deal kunnen investeerders vanaf €25,= , of een meervoud hiervan, investeren. Het geïnvesteerde bedrag wordt vervolgens terugbetaald met een per project bepaalde rente. 

  The Dutch Deal biedt drie vormen om te kunnen investeren:

  1. Donatie: Een donatie is een gift, waar helemaal geen terugbetaling of beloning in de vorm van een rentevergoeding tegenover staat.
  2. Uitgesteld betalen:  De investering wordt niet direct van het saldo van je wallet afgeschreven.  Je ontvangt bij het afronden van een succesvolle fundingcampagne, per e-mail, een uitnodiging met daarin een link waarmee je binnen 14 dagen (via iDeal) je betaling dient te voldoen. Uitgestelde betaling is mogelijk tot 75% van het totaal bedrag van de gevraagde investering. Na 75% kan alleen direct geinvesteerd worden. Let op dat het hier geen vrijblijvende inschrijving betreft. Bij het behalen van de beoogde fundingtarget ben je verplicht om de door jouw gemaakte investering te voldoen
  3. Direct betalen: De investering wordt direct van het saldo van je wallet afgeschreven.
 • 5. Wordt The Dutch Deal financieel gecontroleerd? (AFM)

  The Dutch Deal  heeft een ontheffing opvorderbare gelden, welke is opgenomen in het register Crowdfunding platformen AFM, http://www.afm.nl/registers > Crowdfundingplatformen. Alle investeringen op The Dutch Deal staan onder toezicht van de AFM. 

  De derdenrekening wordt beheerd door Intersolve EGI. Intersolve EGI is een financiële instelling gespecialiseerd in het aanbieden van diensten op het gebied van afwikkeling van betalingsverkeer en elektronisch geld, onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

 • 6. Wat zijn de risico’s van crowdfunding?

  Je hebt als investeerder nooit 100% garantie dat je het geld dat je investeert ook (volledig) terugkrijgt met rente. Het wordt afgeraden om met geleend geld te investeren.

  Meer dan €5000,- per project investeren is risicovol, spreiding van je investering over meerdere projecten heeft de voorkeur.

 • 7. Wat gebeurt er met je persoongegevens.

  Wij gaan zeer vertrouwelijke met je persoongegevens en zijn daarom ook geregisteerd bij het CPB ( College Bescherming Persoongegevens ondernummer m1586839)

Mocht u nog andere vragen hebben, klik dan hier om uw vraag te stellen.